Drøbak Kantori ble etablert i 1994, og har i alle år arbeidet målbevisst for å utvikle sangen og det sanglige - hver øvelse og utfordring bringer oss litt videre.  I tillegg til å holde konserter beriker koret det religiøse kulturlivet ved kirkens høytider. Kantoriet er "stamkor" for Drøbak og Frogn menighet, vi har faste oppdrag i kirken i forbindelse med sang til konfirmasjoner, julen og noe annet i løpet av året.

Vi liker å utfordre oss selv, derfor har vi større prosjekter hvor vi samarbeider med orkester, solister og andre kor. Dette finner vi svært inspirerende, og det er tydelig at også publikum setter pris på det vi gjør. Vi har hatt godt besøk på alle våre konserter.

Repertoar Koret har et variert program, fra kirkelige musikk til folkeviser og moderne rytmer. Repertoaret har tyngdepunkt i sakral musikk fra de siste 5-700 årene: Bach, Britten, Fauré, Gjeilo, Mozart, Saint Saëns, Vivaldi.  Som oftest arbeider vi særlig med ett større korverk hvert halvår.

Av større prosjekter vi har gjort kan nevnes: - Bach-kantate no 4 - Christ lag in Todesbanden - Mozarts Requiem - Faurès Requiem - Saint-Säens juleoratorium - Gloria av Vivaldi - Händels Messias - Rachmaninoff's All night vigil op. 37 - 

Sosialt Vi legger ikke stor vekt på deltagelse til korfestivaler, men drar med jevne mellomrom til utlandet. Dette er sosiale turer som vi kombinerer med opptreden i lokale kirker på stedet vi besøker. Vi har vært i både Berlin, Krakow, Amsterdam, Budapest, Barcelona og Riga.

Øvelser Drøbak Kantori øver i Drøbak kirke hver tirsdag fra kl. 19:15 til 21:30. Nye sangere vil finne at korerfaring og notekunnskap er en fordel, men notelære tilbys, og sangteknikk inngår i øvelsene.

Det vektlegges trivsel og glede rundt øvelsene, noe som går hånd i hånd med god innlæring av både noter og sangteknikk. Vi leier også inn gruppe timer med sangpedagog et par ganger i semesteret.

Ta kontakt med dirigent Hans Martin Molvik på 995 51 757 eller e-post hmmolvik@hotmail.com

Drøbak Kantori Bildet er tatt fra en kortur til Horsens i Danmark, våren 2012